De goedkoopste prijs van kleding

Er ontstaan de laatste jaren steeds meer sites waar prijzen van de producten van andere sites worden vergeleken om zo de goedkoopste prijs te vinden. Deze sites worden de laatste tijd steeds groter omdat men simpelweg de goedkoopste prijs willen betalen voor producten. Deze vergelijkingssites worden ook steeds groter vanwege de groei in online winkelen. Steeds mensen blijven liever thuis dan dat ze naar het centrum gaan om spullen te kopen.

Online webshops

De online webshops zijn vooral de laatste aantal jaren gegroeid. Ongeveer 20 jaar geleden wist bijna niemand nog iets van webshops vanaf en waren deze er ook bijna niet. Maar aangezien internetten steeds sneller en betrouwbaarder wordt, zijn mensen meer gaan winkelen via het internet. Door middel van vergelijkingssites is het zeer, in tegenstelling tot in het winkelcentrum, zeer gemakkelijk te zien welke aanbieder haar producten voor de goedkoopste prijs verkoopt. Er zijn vergelijkingssites voor werkelijk alle producten, maar er zijn ook sites waar alleen kleding vergeleken wordt. Zo kan altijd de goedkoopste prijs voor hetzelfde product gevonden worden, om zo kosten te besparen.

Winkelcentra

Doordat online winkelen steeds populairder wordt, worden de winkels in het centrum juist minder populair. Ondanks deze trend, is het aantal leegstaande winkels vorig jaar gedaald. Er zijn veel nieuwe bedrijven erbij gekomen die verwachten dat ze winst kunnen behalen. Zij denken dat mensen altijd naar het centrum zullen blijven gaan om hier producten te kopen. Sites, waar bijvoorbeeld kleding wordt vergeleken, krijgen hierdoor meer concurrentie. Toch is gaan er de laatste tijd veel winkels failliet, zoals de USG en de V&D. Het is daarom ook de vraag of deze nieuwkomers de markt kunnen overleven, want de trend is dat webshops populairder worden en het centrum juist minder.